Bestill takeaway til lange hageøkter

Pile of fall leaves with fan rake on lawnHøsten er her, og det betyr at vinteren også er på vei. Har du hage er det mye som skal gjøres. Og mange nordmenn har etter hvert ganske store hager.

Selv om en kanskje ikke er like flink til å vite hvordan man best skal ta vare på den.

I overgangen mellom sensommer og høst er det mange viktige oppgaver å ta fatt på. Og med den rette innstillingen kan dette både bli morsomt, lærerikt og lystbetont. 

Noe av det første du bør tenke på er at det ikke er særlig smart å skulle lage maten til deg og dine selv. Da vil det nemlig gå med mye unødvendig tidsbruk til dette. Og siden dagene er korte og folks timeplaner lange, er det viktig å være effektiv. 

Samtidig er det viktig å sørge for god mat til alle som er med på hagejobbingen. 

Hvem skal lage maten?
Et godt tips er å bestille takeaway-mat. I dag finnes det utrolig mye å velge i, så det er slett ikke bare snakk om pizza eller kinamat! Indisk mat er blitt veldig populært, for ikke å snakke om sushi. Nettstedet Just Eat har en rekke gode restauranter som samarbeidspartnere over hele Norge. Besøk hjemmesiden her

Beskjæring av trær
Dersom du er så heldig at du har en større hage med trær, er det i mange tilfeller viktig at du tenker på beskjæring. For mange trær trenger nettopp dette før vinteren kommer. Det kan høres ut som en noe krevende jobb, men om du har utstyret i orden trenger det ikke være vanskelig. 

Og det finnes jo etter hvert ganske mange verktøy og hjelpemidler som vil gjøre arbeidet så mye lettere. 

Det viktigste med beskjæring av trær er at du har en god og sikker stige. Ikke bruk din gamle stige, men invester i en av de nye modellene som er mye sikrere. 
Glem heller ikke å kjøpe en motorsag. Det trenger ikke være en stor og bensindrevet en, for det finnes mange mindre alternativer for nettopp dette med beskjæring av trær. 

Vedkløyving
Dersom du liker å fyre i ovn eller peis skal du bruke høsten til å kløyve ved og å stable denne fint opp for lagring. Mange finner at denne typen jobbing er nærmest meditativ. Og faktum er at du også kan spare en del penger. Mange hager har trær som gjerne bør felles, og da har man plutselig ved for lang tid. 

Men den skal altså kløyves først. Og da trenger du godt utstyr. 

Sjekk en nettbutikk som Bauhaus. De har alt du trenger, og du finner utvalget her

En fin tid til hagearbeid og familietid
Du tenker kanskje ikke så mye over det, men dette arbeidet som om høsten skal gjøres kan skape et fint samhold i familien din, og også bidra til koselig nedstressing. Sørg bare for at forholdene ligger godt til rette både med mat og verktøy. Så husk endelig at disse tingene er planlagt og tilrettelagt før du setter i gang.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits