Lamper til kjøkkenet

Kitchen in modern home with granite countertopsRiktig belysning til hjemmet er viktig. Og ett rom som ofte blir oversett er kjøkkenet. Uansett om vi snakker om kjøkkenet hjemme hos deg selv, eller kjøkkenet på kontoret ditt, så er det viktig med rett belysning.

Mange "synder" her, og selv om det kanskje begås flest overtramp på kjøkkener på kontorer rundt omkring er det likevel også mange hjemmekjøkken som henger godt etter. 

En av de største feilene man kan gjøre er å tenke at en kun trenger en, eneste hovedlampe til et kjøkken. Denne tanken stammer kanskje fra tidligere tider der de grelle lysstoffrørene herjet i de tusen hjem. For ikke å snakke om de tusen kontorer. 

Dette var på mange måter uskyldens tid rent interiørmessig. Kanskje spesielt på kjøkkenet. Sørlig om en tenker på belysning. For om en tenke litt mer enn vanlig på dette med interiør var det nok helst stuen som ble tilgodesett. 

Og om en ofret noen neuroner på kjøkkenet, var det vel ikke akkurat belysningen man tenkte på. Belysning på kjøkkenet var et par lysstoffrør eller en lampe, plassert i taket ? ganske nøyaktig midt i rommet. 

Indirekte belysning
Denne trenden herjet i flere tiår, ja kanskje helt siden elektrisiteten ble oppfunnet og fram til en eller annen gang på 1990-tallet. For det var da dette med indirekte belysning for alvor ble en sak. I hvert fall her til lands. 

Men det er faktisk slik du må tenke på kjøkkenet, også. 

I stedet for å lyse opp rommet direkte kan du tenke på at du skal lyse opp møblene som er i rommet. Kjøkken er gode rom å lyse opp på denne indirekte måten, fordi det jo gjerne finnes mange hyller. Disse passer perfekt til å gi indirekte belysning til rommet. Se bare på de mange alternativene som finnes hos Gubi, ved å klikke her

Kjøkkenmøbler
Når vi først snakker om kjøkkenet er det vel også på sin plass å nevne at det gjelder å tenke litt alternativt også når det gjelder møbler. Du trenger for eksempel ikke velge en standardløsning med tanke på hele kjøkkenet, for ofte blir jo resultatet mye bedre om du plukker litt her og der. Velg et flott skap som du kanskje finner i en brukthandel. 

Og kjenner du en snekker kan du jo få ham eller henne til å lage en god og solid kjøkkenbenk i akkurat det treverket du selv ønsker. Dette blir personlige kjøkken med mye større appell enn om du velger fasitløsninger fra store trevarefabrikker. 

Finn en taburett til kjøkkenet her, og om du trenger andre smågjenstander til å pynte opp her og der finner du også dette på denne linken. 

Tenk litt utenom det vanlige
Kjøkkenet fortjener litt oppmerksomhet. Spesielt når det gjelder belysning, men når en først snakker om lys og lamper, og gjerne dette med indirekte belysning, kommer en jo ikke utenom møbler. Bruk derfor litt tid på nettet, og samle sammen en masse linker til interessante møbler du finner. Etter litt tid med denne typen research vil du raskt ha skrudd sammen et perfekt kjøkken.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits